Składniki:
1,5 szklanki mąki
150g masła
2 jajka
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki mleka
3 łyżki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
50g wiórków kokosowych
100g czekolady mlecznej/białej/gorzkiej
Wykonanie:
Mieszamy suche składniki (mąkę, kakao, proszek do pieczenia). Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy rozpuszczone masło, mleko i suche składniki, krótko mieszamy do połączenia składników. Na końcu dodajemy pokrojoną w kostkę czekoladę i wiórki kokosowe. Ciastem wypełniamy papilotki lub formę muffinkową do wysokości 3/4 wgłębień. Pieczemy ok. 20-25 min. w 200 stopniach (jeśli pieczemy z termoobiegiem zmiejszamy temperaturę do 180 stopni). Przepis na 12 muffinek.
Źródło
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz